В Україні була повітряна тривога: РФ атакувала крилатими ракетами та піднімала МІГ-31К | новини України

Польща підняла у повітря військову авіацію через хвилю ракетних ударів РФ територією України

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

В Україні була повітряна тривога: РФ атакувала крилатими ракетами та піднімала МІГ-31К
МІГ-31 (Фото: EPA)

У ніч проти 27 квітня Росія піднімала Ту-95МС і атакувала регіони крилатими ракетами, а вранці російські військові підняли в повітря винищувач МіГ-31К, який є носієм аеробалістичних ракет “Кинжал” – було зафіксовано пуски ракет у напрямку Львівської області. Про це повідомили в Повітряних силах Збройних сил України.

Сигнали зазвучали близько 03:40 спочатку у північних областях, згодом також у Києві та області, а згодом – і у багатьох інших регіонах.

Перша тривога в ніч на 27 квітня була пов'язана з ракетною небезпекою через загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС. О 03:52 Повітряні сили повідомляли про ракету на Чернігівщині курсом на Чернігів.

Військові інформували про ракету на півночі Київської області у західному напрямку, а також на Житомирщині курс південно-західний.

Пізніше військові поінформували, що ворожі повітряні цілі змінили курс на Вінниччину, летіли у напрямку Черкаської області, звідти – прямували курсом південно-східним, крім того, зафіксовано рух КР через Сумську область у західному напрямку.

Пізніше було зафіксовано зміну курсу ракет, що летіли у бік Полтавської області – вже на Дніпропетровську область. Російські ракети продовжували маневрувати та змінювати курс. Зокрема, фіксувалася група крилатих ракет на півночі Київщини у західному напрямку, з Херсонщини у напрямку Кривого Рогу, а також на Житомирщині у південно-західний бік.

Згодом було зафіксовано пуски “Кинджалів”, зокрема у бік західних областей України.

Новина доповнюється…

Previous post З днем народження онуку — вітання у віршах, прозі та листівках
Next post Німеччина та Франція планують створити танк нового покоління