ДТЕК: Вночі Росія пошкодила чотири ТЕС. У Міненерго заявили про одного постраждалого | новини України

Вночі Росія піднімала Ту-95МС та атакувала регіони крилатими ракетами, а зранку російські військові підняли в повітря винищувач МіГ-31К.

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

ДТЕК: Вночі Росія пошкодила чотири ТЕС.  У Міненерго заявили про одного постраждалого
ТЕС (Фото: ДПЕК)

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що вночі 27 квітня росіяни атакували енергооб'єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській, Львівській областях. У ДПЕК заявили, що внаслідок удару Росія серйозно пошкодила обладнання на чотирьох теплоелектростанціях.

Сьогодні вночі внаслідок атаки постраждали чотири ТЕС ДПЕК.

Галущенко зазначив, що на одному з об'єктів поранення отримав начальник зміни – енергетик отримав контузію. Він додав, що наслідки атак уточнюються, ведеться робота над ліквідацією.

Увечері 26 квітня та вночі 27 квітня Росія масовано атакувала Україну. Вибухи чули, зокрема, у Дніпропетровській та Івано-Франківській областях. Тільки на Дніпропетровщині, за даними ОВА, збили 13 ракет.

  • З березня 2024 року Росія завдала трьох масованих ударів по енергосистемі України, вивівши з ладу до 7 ГВт потужностей генерації електроенергії.
  • Внаслідок ударів зруйновано Дніпровську ГЕС у Запоріжжі, Харківську ТЕЦ-5, Зміївську та Трипільську ТЕС компанії “Центренерго”, Бурштинську та Ладижинську ТЕС компанії ДТЕК.
  • Міністр енергетики Герман Галущенко сказав, що українцям варто запастися генераторами, пауербанками та готуватися до будь-яких сценаріїв навесні та влітку.

Дивіться також Нічний удар по Харкову: поліція поділилася кадрами наслідків російської атаки – відео, фото

Previous post Субсидія в Україні не отримується одночасно з пільгою
Next post Чи зможе Україна повернути усю свою окуповану Росією територію: оцінка аналітиків США