Повітряні сили розповіли про особливості атаки РФ: із “Калібрами”, але без “шахедів” | новини України

Спікер Повітряних сил Євлаш розповів, що це одна з перших атак після нетривалого затишшя

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Повітряні сили розповіли про особливості атаки РФ: з "Калібрамі"але без "шахедів"
Ілля Євлаш (Фото: скріншот з відео)

У ніч проти 27 квітня Росія завдала масованого ракетного удару по регіонах України. Спікер Повітряних сил Збройних Сил України розповів про особливості, серед яких зокрема використання росіянами “Калібрів” без атаки “шахедами”. Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

Євлаш зазначив, що це одна з перших атак після нетривалого затишшя.

“Протягом певного часу вони накопичили свої резерви, ракети. Цієї ночі вони вже застосовували і “Калібри” з акваторії Чорного моря”, – розповів він, наголосивши, що вдалося збити шість із восьми ракет цього типу.

За його словами, ворог досить потужно завдавав ударів, у тому числі із застосуванням “Кинджалів”. Євлаш зазначив, що такий тип озброєння – дуже потужний та його складно збити.

“У нас є лише певні кошти, які довели свою ефективність проти них, а саме Patriot можуть ефективно протистояти, але, на жаль, на тих напрямках, де відбулися попадання, у нас не вистачає цих систем”, – констатував він.

Водночас, за даними спікера Повітряних сил, ворог не використав під час атаки “шахеди”.

“Так, “шахедів” не було, як уже протягом кількох останніх днів. Чому так? Мабуть, вони мають свій стратегічний задум, чому саме вони переключилися на ракети”, – підсумував він.

Раніше командувач Повітряних Сил Микола Олещук повідомив про те, що загалом ворог застосував 34 ракети – Повітряні сили знищили 21 із них.

  • У ніч проти 27 квітня Росія завдала ракетного удару по Харкову. У медичному закладі міста, біля якого вдарили дві російські ракети, у момент ворожої атаки перебувало понад тисячу людей.
  • Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що вночі 27 квітня росіяни атакували енергооб'єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській, Львівській областях. У ДПЕК заявили, що внаслідок удару Росія серйозно пошкодила обладнання на чотирьох теплоелектростанціях.

Дивіться також Нічний удар по Харкову: поліція поділилася кадрами наслідків російської атаки – відео, фото

Previous post День літнього сонцестояння 2024 року: коли, традиції — Різне
Next post Париж 2024 — МОК допустив Палестину та Ізраїль на Олімпійські ігри, заява Баха