В Угорщині заяву Данілова назвали фейком

В Угорщині заяву Данілова назвали фейком

Фото: Getty Images

Угорщина заперечує, що знала про намір РФ напасти на Україну

Голова РНБО заявив, що Угорщина знала про плани вторгнення Росії в Україну і мала територіальний інтерес у цій війні.


 

В уряді Угорщини назвали “фейковою новиною” заяву голови РНБО Олексія Данілова про те, що президент РФ Володимир Путін попередив Будапешт про плани напасти на Україну. Про це у Twitter написав прес-секретар прем’єр-міністра Угорщини Золтан Ковач.


 


“Відповідь на фейкові новини: 3 квітня угорці вирішили, що Угорщина не постачатиме зброю в Україну. Попри те, що ми розуміємо, що Україна не вітає наше рішення, поширення фейкових новин і творення брехні не змінить нашої позиції”, – написав він.


 

У свою чергу в посольстві Угорщини просять від Данілова пояснень.


 


“Ці твердження про Угорщину містять звинувачення, які є неправдивими і необґрунтованими, а також розпалюють ненависть проти угорського народу й Угорщини в громадській думці українців, які потерпають від війни”, – йдеться у заяві.


 


Посольство назвало слова Данілова “оманливими і наклепницькими” і просить відкликати заяву.


 


“Оскільки це не перший випадок, коли окремі представники керівництва України так висловлюються про Угорщину, яка є членом НАТО та ЄС і яка вже багато разів доводила свою підтримку і солідарність із Україною, наше посольство очікує на пояснення від компетентних керівників України про те, яким вони представляють собі формування наших двосторонніх і добросусідських відносин у майбутньому з огляду на те, що було сказано”, – зазначили у посольстві.


 


 

Previous post Обговорення гарантій безпеки продовжили – ОП
Next post Зеленський: Україна і Велика Британія стали братами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *