Рада Україна–ЄС обговорила переговори щодо членства

Рада Україна–ЄС обговорила переговори щодо членства

Про конкретний результат переговорів Шмигаль не повідомив

Після того, як буде виконано вимоги для країни – кандидата на вступ у ЄС, Україна зможе почати переговори про членство.


 


На засіданні Ради асоціації Україна–ЄС у Брюсселі у понеділок, 5 вересня, обговорили алгоритм дій переходу до переговорного процесу щодо вступу України у ЄС. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.


 


 


 


Він зазначив, що загальний підхід дасть змогу набути розуміння тимчасових рамок переходу до переговорного процесу щодо членства України у ЄС.


 


На засіданні також було обговорено питання спільних дій щодо інтеграції України у внутрішній ринок ЄС.


 


У свою чергу глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз і надалі підтримуватиме Україну задля перемоги у війні з Росією та в розбудові сучасної демократичної держави.


 


“Основний месидж сьогоднішньої зустрічі усьому світу полягає в тому, що ЄС і надалі підтримуватиме Україну, хай до яких шантажів не вдаватиметься Росія проти нас. Ми будемо надавати підтримку – політичну, фінансову, військову – стільки, скільки її буде потрібно, і так довго, скільки буде потрібно”, – сказав він.


 


Головною метою дипломат назвав допомогу Україні у завершенні війни “якнайшвидше, але не за будь-яку ціну, а з повагою до суверенітету України”.


 


“Довгострокова перспектива, після війни – це підтримка Україні, щоб допомогти побудувати сучасну, демократичну Україну. Ми засудили війну, яка має бути негайно припинена, і закликали до повного виведення військ із території України в рамках міжнародно визнаних кордонів”, – сказав Боррель.


 


Дипломат додав, що “Путін хотів зруйнувати Україну, колонізувати її, але натомість він наблизив Україну ще ближче до ЄС, так само як і посилює нашу рішучість допомагати Україні, побудувати сучасну, демократичну, незалежну державу як невід’ємну частину європейської родини”.


 


 


 

Previous post У Зеленського закликали жителів окупованих територій приготуватися до деокупації
Next post У Китаї стався потужний землетрус: десятки жертв

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *