Блінкен повідомив Зеленському про нову військову допомогу

Блінкен повідомив Зеленському про нову військову допомогу

Фото: twitter.com/ZelenskyyUa

Київ про зустріч Зеленського і Блінкена поки що не повідомляв

США оголосили про виділення нової військової допомоги Україні на 675 млн доларів і ще про 2,2 млрд інвестицій у безпеку регіону.


 


Держсекретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським у Києві у четвер, 8 вересня, повідомив йому про останню військову допомогу США у сфері безпеки. Про це повідомляє CNN.


 


“Президент Байден ясно дав зрозуміти, що ми будемо підтримувати народ України стільки, скільки потрібно. Я повторив це послання президенту Зеленському і його команді сьогодні у Києві, який залишається та залишиться столицею суверенної, незалежної України”, – сказав Блінкен.


 


Глава Держдепу також оголосив, що адміністрація поінформувала Конгрес про свій “намір виділити ще 2,2 мільярда доларів як довгострокові інвестиції в рамках іноземного військового фінансування задля зміцнення безпеки України і 18 її сусідів”.


 


“Сполучені Штати надають допомогу у забезпеченні безпеки разом із нашими союзниками і партнерами із більш як 50 країн, щоб підтримати оборону України. Можливості, які ми надаємо, ретельно відкалібровані, щоб максимально змінити ситуацію на полі бою”, – сказав Блінкен.


 


В Офісі президента поки що жодних коментарів про зустріч Зеленського із Блінкеном не було.


 


 


 

Previous post Вчені розробили тест на хворобу Паркінсона
Next post Іспанія запустить LNG-термінал для допомоги Німеччині

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *