МЗС про зернову угоду: Україна виконує умови

МЗС про зернову угоду: Україна виконує умови

Біля Босфору сформувалася черга суден із зернового коридору

Міністр закордонних справ Кулеба виступив із спеціальною заявою про ситуацію про роботу зернового коридору.


Україна повністю виконує умови зернової угоди, затримки з рухом суден викликані російською стороною. Про це повідомив у середу, 26 жовтня, глава МЗС Дмитро Кулеба.


“Україна дотримується своїх зобов’язань у рамках зернової угоди. Ми хочемо, щоб вона продовжувала працювати і розширювалася. Ми хочемо, щоб увесь наш зерновий експорт міг доїхати до закордонних споживачів якнайшвидше. Ми зацікавлені в тому, щоб українське зерно сприяло збереженню продовольчої безпеки, зокрема у країнах Африки, Близького Сходу, Азії”, – сказав міністр.


Кулеба повідомив, що з початку угоди до 23 жовтня з українських портів експортували вже понад 8,5 тонни зерна. 386 судна зайшли до портів, 379 вже вирушили з вантажем. Дві третини зерна відправили на африканські та азіатські ринки, третину – до Європи.


“Росія бреше, заявляючи, що більшість українського експорту зерна потрапляє до Європи. Ми попереджали, що, роблячи такі неправдиві заяви, Росія намагається зірвати зернову ініціативу. І саме це вони зараз роблять. Від російських дипломатів звучать нові вимоги та умови для того, щоб ініціатива продовжила працювати. Росія погрожує вийти з угоди для отримання певних політичних переваг. Вони готові відновити “голодні ігри” зі світом і їм байдуже, що це становить загрозу тисячам сімей в Азії, на Близькому Сході, в Африці. Україна не висуває жодних додаткових умов”, – наголосив Кулеба.


Нагадаємо, у Чорному морі утворилася черга суден у зерновому коридорі через те, що російські інспектори при Стамбульському координаційному центрі продовжують огляд суден.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Apple перейде на стандарт USB-C через вимоги ЄС
Next post Шойгу повідомив Індію та Китаю про свої побоювання через “брудну бомбу”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *