Глава СБУ: Медведчук дав дуже важливі свідчення

Глава СБУ: Медведчук дав дуже важливі свідчення

Фото: Telegram/V_Zelenskiy_official

Медведчук продовжує давати свідчення

Нардеп розповів про роль колишнього президента Порошенка у виведенні нафтопроводу із держвласності та закупівлі вугілля у сепаратистів.


 


Показання нардепа Віктора Медведчука підтверджують зібрані СБУ докази про роль п’ятого президента Петра Порошенка у кримінальних справах щодо виведення з держвласності нафтопроводу та закупівлі вугілля у “ЛДНР”. Про це у понеділок, 23 травня, заявив голова СБУ Іван Баканов.


 


 


“Наразі Медведчук співпрацює зі слідством… Фактично він підтверджує ті докази, які зібрала СБУ… На нашу думку, Медведчук дав дуже важливі свідчення, сказав багато цікавого, особливо про роль колишнього президента України Петра Порошенка”, – сказав Баканов.


 


За його словами, саме сьогодні можна оцінити вплив цих дій на економіку та безпеку України.


 


“Саме тоді (2014-2015 рр.) серед іншого закладався фундамент сьогоднішніх подій. Нинішня війна – це прямий наслідок політики РФ, яка всіляко намагалася зберегти свій вплив на Україну. А вищі посадові особи нашої держави, на жаль, тим чи іншим способом допомагали цьому”, – каже Баканов.


 


“Інформація від Медведчука дає можливість українському суспільству побачити, якою саме була державна політика раніше. І питання не лише юридичної, а й моральної відповідальності, оскільки ми побачили приклад неймовірного політичного цинізму, коли під патріотичними гаслами вирішувалися бізнес-питання і навіть фінансувалися терористи”, – додав голова СБУ.


 


“Він (Медведчук) підтверджує роль Порошенка в обох справах і зазначає, що роль Порошенка є однією з ключових… Найбільший цинізм у тому, що вертикаль влади у 2014-2015 роках працювала саме проти України”, – наголосив Баканов.


 


Глава СБУ додав, що розслідування цих справ триває.


 


 


 


 

Previous post Чи воюватиме Байден з Китаєм через Тайвань
Next post Розширення НАТО: чи може Австрія відмовитися від нейтралітету?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *