ЗСУ навчаться на ППО Patriot за 10 тижнів. Звичайна підготовка триває 10 місяців.

Українські воїни навчаться користуватись системою протиповітряної оборони Patriot за 10 тижнів, коли звична підготовка триває 10 місяців. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков під час виступу 17 січня, цитує його АрміяInform.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За його словами, війна забезпечується ресурсами союзників України, а також духом та волею українських воїнів. Він зазначив, що раніше українці і не могли мріяти про те, що отримають системи ППО Patriot, яка коштує $1 млрд.

Рєзніков сказав, що мінімальна підготовка на Patriot зазвичай становить 10 місяців, але українських офіцерів підготують за 10 тижнів — таке зобов’язання взяли на себе США.

Міністр нагадав, що понад 50 країн-союзників України, які допомагають їй у форматі “Рамштайн”, кажуть, що вони надаватимуть військову допомогу до перемоги на полі бою.

Також він висловив сподівання, що Збройні Сили України матимуть змогу досягти перемоги над окупантами вже у 2023 році.

ДОВІДКА. Комплекси Patriot розроблені компанією Raytheon, які вперше були розгорнуті армією США в середині 1980-х. Patriot модернізується та перебуває на озброєнні понад 10 країн, зокрема США, Ізраїлю, Німеччини, Іспанії. Його роль – захищати від повітряних та ракетних загроз у складі інтегрованої системи ППО. Залежно від модифікації цей комплекс ППО здатний прикривати радіус 100 км, а балістичні ракети – збивати в зоні 15-20 км. Максимальна висота – 20+ км, швидкість – 5000 км/год.

Читайте також: ППО Patriot для України. Близько 100 бійців ЗСУ прибули до США на навчання системі

Дмитро Гриниченко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post у NASA розповіли подробиці — Світ — tsn.ua
Next post що відомо про згиблого у Дніпрі тренера з боксу — tsn.ua