“Думаю, географія зрозуміла”. На Ставці сьогодні були глави дев’яти ОВА – Зеленський – новини України, Політика

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, в якому взяли участь глави ОВА та виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Ігор Клименко. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Він зазначив, що сьогодні були нові учасники – Клименко, який “контролює все, що залежить від системи МВС у питаннях нашої оборони та безпеки”, та голови деяких обласних військових адміністрацій. Вони повідомляли про реалізацію закону про національний спротив. Це голови Волинської, Житомирської, Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Одеської ОВА.

“Думаю, зрозуміло, чому саме така географія. Кожен елемент нашої оборони, зокрема територіальна оборона, має бути відповідним чином налагоджений”, – заявив Зеленський.

На Ставці доповідали головком ЗСУ Валерій Залужний та командувач найгарячішого оперативного напряму на фронті – “Хортиця” – Олександр Сирський.

“Робимо відповідні кроки, щоб посилити наші підрозділи у битві за Донбас”, – наголосив Зеленський.

Він відзначив успіхи прикордонників Луганського та Краматорського загонів, які захищають Бахмут – подякував за стійкість та здатність завдавати росіянам “саме такі втрати, які поступово позбавляють сенсу атаки окупантів”. Також він подякував бійцям спецпідрозділу ДПСУ “Дозор” за ефективне стримування ворога.

“Зараз ключове завдання нашої держави, всіх нас і наших партнерів – щодня посилювати у держави-терориста відчуття, що їм не вдасться нічого досягти в Україні. Скільки б часу вони не відводили на війну. Які б сили вони не витрачали і скільки б своїх людей кинули на поле бою господарі Кремля”, – сказав Зеленський.

Він додав, що одним із найважливіших елементів для виконання цього завдання є сучасні західні танки, про постачання яких Україна домовляється з партнерами. Зеленський подякував тим країнам, які вже ухвалили такі рішення.

Дивіться також: В очікуванні Рамштайна. Чи отримає Україна західні танки – відео LIGA.net

Оксана Житнюк

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Facebook та Instagram знімуть заборону на зображення з оголеними жіночими сосками. Раніше такі фото видаляли
Next post Нідерланди завершують план щодо Patriot для України, деталі оголосять завтра – ЗМІ