Корупційний скандал у Міноборони вже обговорюється на різних рівнях – Подоляк – новини України, Політика

Корупційний скандал у Міністерстві оборони, яке, за даними ZN.ua, підписало контракт на закупівлю продовольства для військових за завищеними у кілька разів цінами, вже обговорюється на різних рівнях, і будуть проведені відповідні перевірки. Про це заявив радник глави офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Він зазначив, що Україна має пройти певні “іспити” у зв’язку з цим інцидентом – провести аудит, і якщо інформація ЗМІ підтвердиться, то потрібно знайти людей, які підписували контракти на 13 млрд грн, та провести розслідування.

“І потім із цими людьми [нужно] безпосередньо розібратися. Не просто говорити, що ми тут наводимо якийсь порядок, або що є якісь замовні матеріали, або хтось зливає компромат, або це якась внутрішня боротьба, як у нас постійно говорять”, – сказав Подоляк.

Він наголосив, що зараз на цю тему вже спілкуються “на різних рівнях” у керівництві країни. Подоляк упевнений, що якщо завищення цін підтвердиться, то на винних чекає “дуже суворе” покарання, тому що “не можна допустити, коли під час війни люди відверто знущаються з суспільства”.

На жаль, у будь-якій війні є герої, а є мародери. Так завжди було. свій найкращий генофонд сьогодні. Вони хочуть бути мільярдерами чи мільйонерами. Так буває завжди”, – сказав Подоляк.

  • За даними ZN.ua, Міноборони закуповує продукти для українських військовослужбовців у кілька разів дорожче, ніж вони коштують у столичних магазинах уже з урахуванням націнки.
  • Комітет Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки викликає керівництво Міноборони.

Оксана Житнюк

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Фейгін відповів, навіщо у Москві встановлюють ППО — tsn.ua
Next post на Київщині судитимуть російського військового — tsn.ua