Володимир Зеленський звернувся до світового сільського сегменту – новини на УНН

КИЇВ. 21 січня. УНН. Володимир Зеленський звернувся до учасників Конференції міністрів сільського господарства у Берліні. Він розповів, який терор влаштовує Росія на українських землях і як це шкодить Україні та світу. Про це повідомляє УНН.

Цитата

“Право на їжу, як і право на чисту питну воду, має бути фундаментальним правом кожної людини. На всіх континентах. І будь-хто, хто намагається позбавити людей їжі чи питної води, є ворогом не лише для тих, кого він прирікає на голод чи спрагу, а й ворогом для людства. Голод має назавжди залишитися в історії, яка пройшла і не може повернутися”, – розповів Президент.

Подробиці

Володимир Зеленський розповів, що РФ обстрілює українську інфраструктуру, порти, сільськогосподарські угіддя, фермерства та поля. Через це Україна не може у повному обсязі експортувати продовольство у світ.

До повномасштабного вторгнення Україна щомісяця експортувала 6,5 млн. тонн продовольства. Через російську агресію та дії Росії щодо блокування поставок скоротилося вдвічі.

“Якщо порахувати це не в тоннах, а в житті, то це мінімум 200 млн. чоловік у різних країнах на трьох континентах – в Африці, Азії та Європі, для яких погіршився доступ до продовольства”, – зазначив Гарант.

Український лідер також нагадав про гуманітарну ініціативу “Зерно з України”.

“Ми залучаємо підтримку від багатих країн, щоб купувати зерно і фрахтувати судна для гуманітарних поставок продовольства до країн, які найбільше страждають від загрози голоду”, – додав Зеленський.

Зеленський закликав світову спільноту приєднатися до цієї ініціативи, а також до питань глобальної продовольчої безпеки, який був би заснований на моралі та необхідності захисту права кожної людини на їжу та питну воду.

Нагадаємо,

Україна запустила ініціативу Grain from Ukraine (“Зерно з України”) у день пам’яті жертв голодоморів, згідно з якою до 60 суден з українським зерном зможуть бути відправлені до найбідніших країн Африки. Програма передбачає забезпечення зерном не менше ніж 5 мільйонів осіб до кінця весни 2023 року.

Previous post Путін вперше за всі свої роки перебування при владі допустився двох найбільших апаратних поразок
Next post загиблих керівників МВС поховали на Байковому кладовищі