Зеленський розповів, які дві мудрості День Соборності передав наступним поколінням українців – новини на УНН

КИЇВ. 22 січня. УНН. Президент України Володимир Зеленський привітав із Днем Соборності та зазначив, що ця історична подія передала наступним поколінням українців дві мудрості. УНН.

Цитата

«Сьогодні ми відзначаємо День Соборності України. Ця історична подія передала наступним поколінням українців дві мудрості. Якщо не припиняти боротьбу, рано чи пізно єдина та незламна держава буде відновлена. Якщо не досягти справжньої єдності, незалежність буде втрачено. Ми завжди знали про першу мудрість, а 24 лютого довели, що засвоїли другу», – сказав Зеленський.

З його слів, це стало новим відродженням соборності України.

«І це не лише об’єднання двох берегів. Це єдність мільйонів людей. Це єдність усіх наших земель, усіх регіонів. Де все – один за одного. Кожен регіон захищає кожний регіон. Кожен з нас більше не має чужих міст, вулиць, сіл. Кожне місто рідне. Кожне село рідне. Кожна вулиця рідна. Навіть якщо ми там ніколи у житті не були. І бійці з Києва, Львова, Кривого Рогу, Житомира, Луганська та багатьох інших міст борються за Маріуполь, Куп’янськ та Ізюм. А бійці з Ізюма, Куп’янська та Маріуполя та багатьох інших міст борються за Авдіївку, Бахмут та Соледар. І всі разом боронять Київ. І всі разом боронять Харків. І всі разом визволяють Херсон. І всі ми разом, де б не народилися і де не росли, говоримо сьогодні: я захищаю мою Україну. Мою соборну Україну», – наголосив Зеленський.

Доповнення

Сьогодні, 22 січня, в Україні відзначають День Соборності.

Previous post Британська розвідка проаналізувала плани Шойгу збільшити армію РФ — tsn.ua
Next post Український погляд на російську літературу. Дерусифікація набирає обертів