Продають послугу, а не товар: постачальник продуктів для Міноборони пояснив ціни “скандальних” закупівель – новини на УНН

КИЇВ. 23 січня. УНН. Компанія “Актив компані”, яка постачає продукти для Міністерства оборони України, пояснила, що ціни, зафіксовані в договорі, включають не лише ціну за товар, а й транспортування продуктів до будь-якої точки України за заявкою військової частини, оновлення продуктів харчування, термін яких підходить до завершення. Про це в ексклюзивному коментарі УНН заявив юрист компанії.

Цитата

«Предметом договору є послуга, а чи не товар. Тобто в ціну послуги, зазначеної в опублікованому журналістами договорі, закладено ціну закупівлі, зберігання та логістики, що є непередбачуваним. Сьогодні компанія може вести продукти військової частини до Києва, а вже завтра цієї військової частини одночасно в кілька місць у різних куточках України. І все лише одна військова частина. Таких у договорі понад сотню.

Компанія “Актив компані” має на своєму балансі спеціальні склади з морозильними камерами та холодильники, де зберігаються продукти, які швидко псуються. Потім логістична компанія, яка є нашим підрядником, відвозить ці продукти до місць дислокації”, – пояснив юрист.

Представник компанії також зазначив, що згідно з договором ціна товарів протягом року не змінюється, тому в неї закладені інфляційні ризики.

«Інформація, яка зараз подається у ЗМІ, є абсолютно маніпулятивною, бо предметом договору є послуга, а не товар. Каталог – є лише одним із 20 додатків до договору. Тому що загальний зміст договору з усіма листами – близько 500 сторінок, а система харчування ЗСУ регулюється не одним нормативно-правовим актом. Для пояснення та аналізу системи харчування недостатньо маніпулятивно порівняти ціни із Сільпо. На противагу ціни 1 кілограм горошку консервованого з Каталогу не можна ставити банку (до 525 г) із Сільпо», – наголосили в «Актив компані».

Previous post Латвія знизить рівень дипломатичних відносин із РФ через війну в Україні та на знак солідарності з Естонією – глава МЗС
Next post Сила маленьких кроків: разом із “Flint”, “Chipster’s”, “Сан Санич” та “Big Bob” до великої Перемоги – новини на УНН