Сьогодні відбудеться засідання енергетичного “Рамштайну” – Шмигаль – новини на УНН

КИЇВ. 24 січня. УНН. Сьогодні відбудеться засідання так званого енергетичного “Рамштайну”. Формат створений для вирішення трьох ключових завдань, зокрема, прискорити поточні ремонти, щоб відновити обсяги генерації та розподілу. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду. УНН.

Цитата

«Стан енергосистеми залишається складним, але контрольованим. Через останній масштабний ворожий обстріл ми втратили ще частину генерації електроенергії. Ситуація ускладнюється тим, що значна частина потужностей, що генерують, знаходяться на тимчасово окупованих територіях. Серед них Запорізька АЕС, яку російські терористи перетворили на потенційну загрозу для всього світу. Тому ми повинні дотримуватися лімітів енергоспоживання та вдаватися до аварійних відключень у разі їх перевищення», – розповів Шмигаль.

За його словами, разом із союзниками Україна продовжує працювати для координації відновлення та посилення стійкості енергетичної інфраструктури.

«Сьогодні відбудеться засідання так званого енергетичного «Рамштайну». Цей формат зустрічей створений для вирішення трьох ключових завдань. Перше – прискорити поточні ремонти, щоб відновити обсяги генерації та розподілу. Друге – сприяти децентралізації енергосистеми та зробити її менш уразливою до ворога. Третє – допомогти Україні впровадити нові програми енергоефективності», – сказав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ресурсів для опалювального сезону достатньо, Нафтогазу дозволили новий кредит на газ

Шмигаль зазначив, що уряд працює з партнерами, щоб нарощувати постачання автотрансформаторів, розподільчих пристроїв, генераторів та іншого обладнання.

Спільно розробляємо нові інструменти підтримки тих домогосподарств, які прагнуть встановити альтернативні джерела енергії. Прагнемо збільшити імпорт електроенергії з Європи. Незабаром матимемо для цього великі технічні можливості. Очікуємо від партнерів фінансової підтримки цієї ініціативи», – наголосив Шмигаль.

Previous post пояснення військового аналітика — tsn.ua
Next post вторгнення Росії в Україну змусило Захід переосмислити ризики