Звільнення військовополонених: посол України розповів деталі про створення “гуманітарного коридору” за посередництвом Туреччини – новини на УНН

КИЇВ. 24 січня. УНН. Наразі опрацьовується питання щодо можливості організації так званого гуманітарного коридору, через який можна було б дозволити звільняти за посередництва Туреччини українських військових, цивільних, які потрапили в застінки росії. Про це повідомив Надзвичайний та Повноважний посол України у Туреччині Василь Боднар під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Минулого тижня ми мали візит нашого Омбудсмена і було проведено низку переговорів у двох та тристоронніх форматах. Зараз опрацьовується питання про можливість організації так званого гуманітарного коридору через, які можна було б дозволити багатьом нашим військовополоненим, пораненим військовополоненим, цивільним, які потрапили в застінки країни агресора звільняти їх за посередництва Туреччини”, – розповів Боднар.

Він зазначив, що зараз опрацьовуються механізми або це може бути фізично через територію Туреччини або за посередницьких послуг турецької сторони.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський зателефонував турецькому колезі Реджепу Тайїпу Ердогану. Канцелярія президента Туреччини повідомляє, що сторони обговорили розвиток “зернового коридору”, обмін полоненими.

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубинець повідомляв, що результати перевірки списку про 748 тяжкохворих та тяжко поранених українських військових, які зараз перебувають у полоні Росії, переданий Росії, будуть предметом подальших переговорів з цього питання.

Previous post експерт припустив, звідки наступатиме Росія — Ексклюзив ТСН — tsn.ua
Next post замовник убивства чотирьох людей опинився на волі після пів року у «ПВК Вагнера»