Зеленський обговорив із президентом Фінляндії надання танків Україні – новини на УНН

КИЇВ. 24 січня. УНН. Президент України Володимир Зеленський обговорив із Президентом Фінляндії Саулі Ніїністьо, зокрема, захист української енергетики та участь Фінляндії у коаліції країн у питанні надання Україні сучасних західних танків. Про це Зеленський повідомив під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Ми провели із президентом плідні, детальні, перспективні переговори. Оборонна співпраця, захист нашої енергетики, взаємодія в європейських структурах, питання регіональної безпеки, українська формула світу та інші питання, від яких безпосередньо залежить безпека наших країн та безпека Європи», – розповів Зеленський

За його словами, сьогодні у другій частині їхньої зустрічі вони обговорять, які наголоси варто зробити під час підготовки нового, 10 пакетів санкцій ЄС проти росії.

«Дуже важливо, щоб міжнародні зусилля були спрямовані на недопущення будь-яких спроб росії та пов’язаних з нею осіб обійти тиск на санкцію», – зазначив Зеленський.

Президент повідомив, що вони обговорили, що саме потрібно для того, щоб Росія програла на полі бою.

«У такому контексті ми обговорювали і участь Фінляндії у коаліції країн щодо надання Україні сучасних західних танків. Ми дякуємо за підтримку. Такий внесок у перемогу для нас є дуже важливим», – зазначив Президент.

Додамо

Під час зустрічі лідери приділили увагу можливості залучення Фінляндії до реалізації конкретних пунктів української формули світу.

«Ми вже працюємо разом у питанні продовольчої безпеки – Фінляндія приєдналася до нашої ініціативи Grain from Ukraine, і я вдячний за це. Також можемо працювати і над реалізацією інших пунктів нашої формули», – зазначив Зеленський.

Окремо сторони торкнулися питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія на рік продовжила дозвіл на проживання для біженців з України

“Почув дуже важливі для України слова підтримки”, – сказав Зеленський.

Зі свого боку Саулі Ніїністьо розповів, що сьогодні мав можливість відвідати Бородянку та Бучу на Київщині, де побачив сліди жорстокості російських загарбників та страждання українського народу.

«Ми готові зробити все, що зможемо допомогти вам. Робили це й досі, особливо після торішнього масштабного нападу», – наголосив лідер Фінляндії.

За словами Ніїністіо, його країна постійно підтримує Україну та надала допомогу майже на 600 млн євро.

Раніше

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Фінляндії Саулі Ніїністе у Києві.

Previous post Фільм про Україну “Будинок з уламків” став номінантом на премію Оскар. Йому доведеться позмагатися з “Навальним” – новини на УНН
Next post Україна не мала наміру і не буде нападати на Білорусь – Зеленський про останню заяву Лукашенка