“На поступки треба змушувати росію, а не Україну” – міністр Кулеба – новини на УНН

КИЇВ. 24 січня. УНН. Партнери Києва мають змусити росію, а не Україну піти на поступки щодо резолюції про припинення 11-місячної війни. Про це у статті для Politico написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. УНН.

Цитата

“Якщо все міжнародне співтовариство займе тверду, консолідовану позицію, то росія не матиме іншого виходу, окрім як припинити вбивства українців і вступити в справжні предметні переговори. Єдина воля світу – запорука ефективної дипломатії та досягнення міцного світу на багато десятиліть уперед”, – заявив Дмитро Куліба.

Подробиці

Недоліки Мінського процесу не повинні повторитись. По суті, вони мають бути прикладом того, як не треба домовлятися з росією. Дипломатичною мовою “Мінськ” став умовним позначенням спроб домовитися про припинення війни, яка призводить лише до протилежного результату і дозволяє агресору розпочати ще більш криваву та жорстку агресію, написав міністр закордонних справ.

Однією з найсерйозніших помилок мінського діалогу було “дозволити Росії повірити в те, що питання Криму не обговорюється”.

“Немає і ніколи не було різниці між Кримом, Донбасом, Херсоном, Києвом та іншими (українськими) регіонами. Кожен із них важливий для реального забезпечення європейської та світової безпеки”, – заявив Кулеба.

Далі Кулеба продовжив, що росія намагається переграти Україну та міжнародну спільноту, бо їй не вдалося досягти цілей, які вона поставила перед початком війни у ​​лютому минулого року. Росія дуже хоче саме “паузи, а не світу”.

“Будь-який гіпотетичний “Мінськ-3″ може мати лише один результат: ще більш кровопролитну війну, яка торкнеться не лише України, а й втягне в себе весь євроатлантичний простір і світ загалом. Повторення помилок не призведе до найкращих результатів”, – додав він. .

Додамо

Мінські угоди були спрямовані на досягнення припинення вогню між Україною та бойовиками, що підтримуються росією, у східних районах Донецька та Луганська.

Захоплення росією Криму у 2014 році та подальші події 2014-2022 років на сході України багатьма експертами розглядаються як прелюдія до нинішньої війни.

Previous post Байден може оголосити про передачу Україні “значної кількості” Abrams на тижні – WSJ – новини України, Політика
Next post Медіаорганізації закликають владу Киргизстану відкликати судовий позов проти Радіо Свобода