Зеленський: РФ атакує Бахмут і Вугледар, готує новий наступ, ЗСУ потрібно більше танків – новини України, Політика

Президент Володимир Зеленський заявив, що росіяни готуються до нової хвилі агресії з силами, які здатні мобілізувати. Про це він сказав у вечірньому зверненні.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За його словами, вже сьогодні противник посилює тиск у районі Бахмута, Вугледару, а також на інших напрямках. Він зазначив, що Кремль хоче кинути ще більше людей та техніки на війну проти України.

Зеленський заявив, що на всі плани РФ буде відповідь з боку України та союзників, а ініціатива у бойових діях має залишатися за Збройними Силами України.

“Зараз, до речі, багато говорять про танки. Про сучасні танки, яких ми потребуємо. І про те, як можна заповнити цей дефіцит. Багато зусиль, слів, обіцянок. Але важливо бачити реальність: справа не в п’яти, десяти або п’ятнадцяти. танках. Потреба більша”, – сказав глава держави.

Він наголосив, що дискусії необхідно закінчувати рішеннями, які посилять оборону України, а необхідна кількість танків у союзників є.

“Ми щодня робимо все, що необхідно, щоб заповнити дефіцит. І я дякую кожному і кожному, хто нас у цьому підтримує. Коли буде необхідна вага рішень, будемо раді подякувати за кожне вагоме рішення”, — резюмував президент.

Також читайте: Шольц вирішив відправити Leopard 2 Україні. Союзники також отримають дозвіл – Spiegel

Дмитро Гриниченко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post У зруйнованих обстрілами школах Лиману відновлюють класи, щоб навчати дітей, які живуть з батьками у підвалах
Next post У ГУР повідомили про розвідувальний рейд у районі Нової Каховки