Європа передасть Україні 80 танків на два батальйони. США озброїть один батальйон – Spiegel – Політика

Європейські країни хочуть надати Україні 80 основних бойових танків – на два батальйони. США забезпечать ще один танковий батальйон, але нескоро. Про це повідомляє Spiegel.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Як зазначається, сьогоднішнє рішення Німеччини про передачу Україні 14 танків Leopard 2 – частина більшого плану.

Європейські країни хочуть якнайшвидше створити два батальйони, у кожному з яких буде по 40 основних бойових танків Leopard.

Повідомляється, що цей крок робиться у координації з міжнародними партнерами – США мають оснастити ще один батальйон основними бойовими танками моделі Abrams.

За даними Spiegel, німці з ротою танків беруть участь у формуванні батальйону Леопард 2А6 разом з фінами, іспанцями та нідерландцями. Поляки та норвежці збирають другий батальйон із моделями Леопард 2А4.

Повідомляється, що третій батальйон прибуде зі США із приблизно 30 основними бойовими танками M1 Abrams, хоча офіційно про це ще не було оголошено.

Як зазначається, німецькі танки можуть бути доставлені в Україну до кінця березня, а Abrams – не раніше ніж за кілька місяців.

За інформацією Spiegel, президент США Джо Байден, канцлер Олаф Шольц, президент Франції Емманюель Макрон та прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак хочуть зателефонувати вдень 25 січня, щоб обговорити подальші кроки.

Великобританія оголосила, що поставить Україні танки Challenger 2, а Франція пообіцяла основні бойові танки на кшталт Leclerc.

  • 14 січня 2023 року прем’єр Британії Сунак повідомив про намір передати Україні танки Challenger 2.
  • 24 січня генсек НАТО Столтенберг заявив, що союзники “можуть готувати” танки Leopard до передачі ЗСУ, бо “невдовзі буде рішення”.

Читайте також: Шольц відправляє Україні роту танків Leopard 2 і дозволяє союзникам робити те саме

Наталія Медведєва

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Маша Єфросиніна показала маму-іменинницю і привітала її з 65-річчям: фото
Next post Поштові бомби в українських представництвах: в Іспанії затримано підозрюваного