Єрмак про скандальне призначення Ілащук: Давайте робити висновки за результатами роботи – новини України, Політика

Глава Офісу президент Андрій Єрмак заявив, що призначення послом до Болгарії Олесі Ілащук “не до кінця в компетенції” Банкової і запропонував оцінювати її ефективність за результатами роботи. Про це він сказав Forbes, відповідаючи на запитання щодо цього кадрового призначення.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Його запитали: “Офіс, якщо не призначає топ-чиновників, то принаймні погоджує. Деякі останні призначення досить сильно обурили суспільство, я маю на увазі, посла Ілащука. Чому виникають такі контроверсійні призначення, які, за даними низки ЗМІ, були у вертикалі Банкової?”

Єрмак назвав це “перебільшенням”.

“Ми – команда Офісу президента – займаємося лише тими кадровими питаннями, які входять до компетенції президента, а не так, як іноді пишуть. Я завжди за конструктивну критику, я нормально це сприймаю, але проти маніпуляцій та брехні”, – відповів глава ВП.

Єрмак додав, що президент “завжди рішуче реагує на помилки в кадровій політиці, якщо вони мають місце”, і “якщо це справді помилка, то будьте впевнені, що президент, не вагаючись, її виправить”.

ДОВІДКА. Наприкінці року стало відомо, що президент Зеленський призначив послом Ілащук, яка не має досвіду роботи в дипломатії і до цього “позиціонувала себе як фахівця з сексології та дорогоцінних прикрас”. У МЗС заявили, що вона має належну кваліфікацію фахівця з міжнародних відносин, перекладачки, вільно володіє англійською мовою, та додали, що не бачать жодної проблеми. Ілащук здобула диплом з відзнакою за спеціальністю “Країнознавство” кафедри міжнародних відносин факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького нацуніверситету ім. Федьковича. У болгарської сторони кандидатура Ілащук не викликала жодних зауважень.

При цьому він повторив, що призначення Олещука “не до кінця є компетенцією Офісу”.

Глава ВП запропонував “робити висновки про призначення за результатами” роботи посла і зазначив, що “сьогодні один із найефективніших наших дипломатів – Маркарова, яка жодного дня не працювала в МЗС”.

Читайте також: Просто дай факти: як Ілащук мала відреагувати на критику про призначення послом

Євген Пилипенко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Число користувачів державними е-послугами в Україні з 2020 року збільшилося на понад 10% – опитування – новини на УНН
Next post Час змінювати підхід до закупівель. Держава не повинна витрачати час та гроші на експертизу цін після укладання угод та публічного скандалу