Папа Франциск зустрівся з Єпіфанієм та представниками інших українських церков – новини на УНН

КИЇВ. 25 січня. УНН. Папа Франциск зустрівся з митрополитом Єпіфанієм, керівниками та представниками українських Церков та релігійних організацій у Ватикані. УНН з посиланням на Vatican News.

Цитата

«Дякую вам за цю вашу єдність, це для мене багато означає. Це схоже на дітей у сім’ї, де один є там, інший десь ще, але коли мама хвора, всі збираються разом», – сказав Папа Римський.

Доповнення

Сьогодні, 25 січня, перед спільною аудієнцією, що відбулася в залі Павла VI, Папа Франциск прийняв делегацію Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій, яка цими днями здійснює робочий візит до Апостольської Столиці.

Папа Франциск підкреслив, що в цьому випадку не йдеться про єврейську, ісламську, християнську, православну чи католицьку Україну, але йдеться про «маму України», заради якої всі об’єднуються разом. Святіший Отець сказав, що: “Це приклад перед величезною поверховістю, яку сьогодні бачимо у нашій культурі”.

Після короткої промови Папа Римський вибачився і сказав, що йому треба йти: «Пробачте мені, я залишився б з вами весь ранок, але ми є рабами також і часу».

На своїй сторінці в Twitter митрополит Єпіфаній написав: «Як ВРЦіРО ми справді зібрані разом подібно до дітей, які збираються звідусіль, коли хворіє мати. Таку аналогію використав Папа Франциск під час нашої зустрічі сьогодні вранці. Ми різні, але наша мати – Україна».

Єпіфаній зазначив, що він та представництво просили Папу Римського продовжувати молитву про Україну та боротьбу за правду.

Нагадаємо

Єпіфаній поїхав до Ватикану свідчити про російську агресію.

Previous post “145 грн – це занижена сума” – економіст оцінив вартість послуг харчування у закупівлях Міноборони – новини на УНН
Next post “Tanke schön”. Міністри закордонних справ Латвії та Литви подякували Німеччині за танки для України