Зеленський: ми маємо створити танковий кулак, після ударів якого тиранія вже не підніметься – новини на УНН

КИЇВ. 25 січня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні сказав, що потрібно сформувати такий танковий кулак, такий кулак свободи, після ударів якого тиранія вже не підніметься. УНН.

Цитата

Сьогодні день надзвичайно приємних новин для України. Є танкова коаліція. Є рішення про відкриття постачання танків для нашої оборони. Сучасних танків”, – сказав Зеленський.

Він додав, що почав сьогодні з розмови з канцлером Шольцем — передусім про “Леопарди” для України.

“І це саме та розмова, на яку ми очікували. Дякую пану канцлеру, всім німецьким політичним та громадським діячам за готовність посилювати захист Європи! Є дуже потужний крок Сполучених Штатів – так починається день за американським часом. Україна отримає „Абрамси“, дякую за це рішення”, — наголосив він.

Зеленський також подякував президенту Байдену, Конгресу, кожній американській родині за відчутну силу американського глобального лідерства.

“Я дякую всім нашим союзникам за готовність передати нам сучасні та дуже потрібні танки. Все це доводить найважливіший факт для світу зараз – факт, що свобода лише міцнішає. І те, як об’єднано, ми всі працюємо для посилення свободи, для захисту України та Європи, — це історичне досягнення лідерів, які працюють зараз”, — наголосив глава держави.

Президент додав, що ключове тепер – швидкість та обсяг. Швидкість тренування наших військових, швидкість постачання танків до України. Об’єм танкової підтримки.

“Ми маємо сформувати такий танковий кулак, такий кулак свободи, після ударів якого тиранія вже не підніметься. Ми можемо це зробити. Разом і тільки так само, як приймаємо рішення сьогодні. Це важливо. Дуже важливо, що є прогрес і в інших аспектах нашої оборонної співпраці”, – сказав Зеленський.

Нагадаємо

Канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що зателефонував Президентові України Володимиру Зеленському після рішення Берліна про передачу танків Leopard 2 для ЗСУ.

Уряд Німеччини перед цим повідомив про постачання Україні танків Leopard 2, спочатку йдеться про відправку Німеччиною 14 танків.

Previous post Туреччина підтримує політику відчинених дверей НАТО – заява ради нацбезпеки
Next post Військова допомога США 25 січня: танки Абрамс та зброя