Одна артсистема вже пройшла випробування на полі бою: Рєзніков показав українську САУ “Богдана” – новини на УНН

КИЇВ. 26 січня. УНН. Міністр оборони України Олексій Резніков показав українську САУ “Богдана” калібру 155-мм і додав, що одна така артсистема успішно пройшла випробування на полі бою. УНН.

Подробиці

Резніков зазначив, що Міноборони не афішувало, але весь минулий рік не припиняло закупівлі ОВТ у вітчизняних виробників. Там, де було можливо, у межах компетенції сприяли розгортанню у нових локаціях та збільшенню потужностей.

“Так само минулого року після критичного періоду, коли значний обсяг ресурсів прямував на імпорт необхідного для оборони, Міноборони підготувало перехід, щоб у 2023 році максимальний обсяг коштів було направлено українським виробникам. Це стосується всіх компонентів — від форми, взуття, бронежилетів та БПЛА до тяжкої зброї та боєприпасів”, — додав міністр.

Рєзніков також показав фото української САУ “Богдана” калібру 155-мм. За його словами, одна така артсистема успішно пройшла випробування на полі бою.

“Нові артсистеми Міноборони профінансувало ще навесні 2022 року. Танки західного виробництва, які надійдуть за кілька місяців, на фронті підтримуватиме українська — у всіх розуміннях цього слова — артилерія”, — додав міністр.

Він також нагадав про свій підхід — Україна має бути максимально незалежною у всіх компонентах забезпечення оборони, де це можливо. Це робить нашу країну бажаним партнером, посилює наші позиції. Саме тому Міноборони нарощуватиме зусилля у контексті стимулювання українських виробників.

Крім того, Резніков повідомив, що незабаром будуть представлені перші результати “нашого руху по БПЛА”.

Previous post Індія отримає понад 100 гепардів з Південної Африки – новини на УНН
Next post Військовий аналітик розповів про нову тактику ракетної атаки шахедами — tsn.ua