МВФ розглядає надання Україні багаторічного пакету допомоги у $16 млрд – Bloomberg – новини України, Політика

Міжнародний валютний фонд розглядає багаторічний пакет допомоги для України на суму до $16 млрд, щоб допомогти покрити потреби країни та стати каталізатором для збільшення міжнародного фінансування. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Як зазначається, реалізація задуманої програми залежить від низки умов, у тому числі схвалення з боку країн G7, донорів і кредиторів України, які забезпечують стійкість боргу країни.

Повідомляється, що план надання Україні багаторічного пакету допомоги у $14-16 млрд також вимагатиме внесення змін до правил кредитування МВФ, щоб фонд міг кредитувати країну, в якій йде війна.

Водночас уряду в Києві необхідно буде вжити низку заходів, окрім успішного завершення чотиримісячного безготівкового кредиту МВФ.

За інформацією джерел Bloomberg, програма МВФ розрахована на три-чотири роки та передбачає виділення від 5 до 7 мільярдів доларів у перший рік.

“Є надія, що план буде узгоджено до кінця березня, а перший транш у найкращому разі надійде вже у квітні”, – цитує свої джерела Bloomberg.

Як очікується, це допоможе збільшити фінансову підтримку України державними та приватними кредиторами.

Читайте також: Ситуація у світовій економіці не така погана, як прогнозувалося – директор МВФ

Наталія Медведєва

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post “Спочатку танки, потім ядерна зброя”. Трамп розкритикував передачу Україні бойових танків
Next post У «танковій коаліції» вже 12 країн – Зеленський