Зеленський: На терор РФ потрібні асиметричні відповіді та новий рух наших сил на фронті – новини України, Політика

На російський терор потрібні асиметричні відповіді та новий рух українських сил на фронті. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Він підкреслив, що сьогодні Україна витримала черговий масований ракетний удар терористів – удар, який “повністю підтверджує все те, про що ми говорили з партнерами і вчора, і з початку нашого дипломатичного марафону”.

“Це зло, цю російську агресію можна і потрібно зупиняти лише адекватною зброєю. Ніщо інша держава-терорист не зрозуміє. Зброя на полі бою. Зброя, яка дає захист нашому небу”, – сказав Зеленський.

Він наголосив, що на ракетні атаки РФ потрібно відповідати новими санкціями та працювати ще активніше для створення трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України та для компенсації всіх збитків, завданих цією війною, за рахунок російських активів.

“Кожна російська ракета проти наших міст, кожен іранський безпілотник, застосовуваний терористами, – це аргументи, чому потрібно більше зброї. Тільки зброя знешкоджує терористів”, – заявив Зеленський.

Він зазначив, що вже 12 країн приєдналися до “танкової коаліції”.

“На цей російський терор потрібні асиметричні відповіді. Потрібен новий рух наших сил на фронті. Необхідно забезпечити поразку наземних сил терористів. Щоб там не планували російські окупанти, наша підготовка має бути міцнішою”, – заявив Зеленський.

За його словами, це обговорюється з партнерами та на засіданнях Ставки.

“Сьогодні було саме таке засідання. Детально – щодо ситуації на Донбасі. Бахмут, Вугледар і взагалі битва за Донбас. Я дякую всім нашим підрозділам, які виявляють потрібну Україні стійкість, виснажують окупанта, знищують його. Чим більше Росія втратить у цій битві за Донбас , тим меншим буде її загальний потенціал”, – заявив Зеленський.

За його словами, на Ставці докладно обговорювалося і те, до чого слід готуватись у найближчі місяці.

“Знаємо, що планують окупанти. Протидіємо. Це стосується і постачання озброєнь і снарядів, і загального зміцнення наших сил оборони”, – заявив Зеленський.

  • Росіяни посилюють тиск на Бахмутському та Вугледарському напрямах, інтенсивність боїв зростає.
  • Увечері 25 січня та вранці 26-го російські окупанти здійснювали масовані пуски ракет великої дальності та дронів-камікадзе об’єктами цивільної критичної інфраструктури України. Потраплення зафіксували в 11 областях, загинули 11 людей.

Також читайте: Час танків. Коаліція передає Україні Leopard, Abrams та Challenger: що буде далі

Оксана Житнюк

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post астролог назвав терміни — Ексклюзив ТСН — tsn.ua
Next post Данілов заявив, що російські еліти вже знають ім’я наступника Путіна — Політика — tsn.ua