У Британії дорікають ВПС та флот слабкою підтримкою України. Що вони можуть дати – Telegraph – новини України, Політика

У британській армії стурбовані тим, що Королівські ВПС та Королівський флот недостатньо підтримують Україну. Про це пише The Telegraph з посиланням на джерела серед високопосадовців.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Як зазначається, ряд високопосадовців в армії Великобританії вважають, що інші пологи військ у британських збройних силах мають брати участь у допомозі Україні та “взяти на себе відповідальність”.

Останнім прикладом того, що британська армія взяла на себе левову частку з постачання озброєнь в Україну, стала обіцянка поставити ЗСУ 14 танків Challenger II та навчити українців керувати ними.

“Якщо ми серйозно налаштовані на перемогу України, то ми маємо довести справу до кінця”, – сказав The Telegraph високопосадовець, після того як президент Володимир Зеленський закликав західні країни слідом за танками дати винищувачі.

Одне високопоставлене джерело ВПС з приводу можливості відправлення літаків – “ніколи не кажи ніколи”, він підкреслив, що “зараз це не пріоритет”.

Він додав, що такий сценарій може настати, коли “Росію викинуть з України і українцям потрібно буде провести місію з охорони повітряного простору для захисту свого неба”.

Інше високопоставлене джерело в обороні виправдовує відсутність підтримки з боку Королівських ВПС та ВМС тим, що “танки – це те, чим проривають лінію фронту”.

Він додав, що техніка авіації та флоту “набагато складніша у використанні і потребує більше часу для навчання – це сильно відрізняється від навчання піхоти на танках”.

The Telegraph нагадує, що британські моряки з липня навчають українців управляти протимінними тральщиками на кшталт Sandown.

Незважаючи на те, що Великобританія подарувала Україні два судна, одне з джерел наголосило, що Туреччина може відмовити їм у проході через протоку Босфор.

“На морі у нас проблема в тому, що ми не можемо надати допомоги навіть у Чорному морі”, – додав він.

Читайте також: У Lockheed Martin хочуть підготуватися до рішення з F-16 для ЗСУ і наростити виробництво

Наталія Медведєва

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post У Бахмуті залишилась бригада із трьох ДСНСівців, які гасять пожежі від прильотів і рятують місцевих з-під завалів
Next post Двоє жителів Сумщини конвертували награбовані окупантами мільйони гривень в рублі