Україні потрібно $17 млрд для відновлення енергетики, інфраструктури та житла – Шмигаль – новини України, Політика

Україні цього року потрібно додатково $17 млрд для швидкого відновлення енергетики, інфраструктури та житла. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

“Вчора (26 січня) Україна пережила вже 13-ту велику повітряну атаку проти нашої енергосистеми… Цього разу головною метою ворога була високовольтна інфраструктура. Сили протиповітряної оборони збили більшість ракет. Проте є попадання до п’яти високовольтних підстанцій у центральному, південному та південному- західному регіоні”, – сказав Шмигаль.

Глава уряду зазначив, що цього тижня влада організувала зустріч із західними партнерами для прозорої та ефективної координації фінансової підтримки.

“Цього року потрібно профінансувати величезний дефіцит бюджету у розмірі близько $38 млрд. Ще $17 млрд цього року необхідно для швидкого відновлення енергетики, гуманітарного розмінування, відновлення житла, критичної та соціальної інфраструктури”, – зазначив прем’єр.

  • Увечері 25 січня та вранці 26-го російські окупанти здійснювали масовані пуски ракет великої дальності та дронів-камікадзе об’єктами цивільної критичної інфраструктури України.
  • ЗСУ збили 47 ракет з 55. РФ запустила “Кинжал”, Х-101, Х-555, Х-59 та “Калібри”.
  • Внаслідок російської ракетної атаки загинули 11 людей, стільки ж отримали поранення.

Читайте також: Фінансовий “Рамштайн”. Координаційна платформа донорів України розпочала роботу

Наталія Медведєва

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post в ISW назвали імовірні напрями — tsn.ua
Next post Угорці жертвують мільйони для українців, щоб відмитись від сорому за свій уряд