Публічні заяви Росії сповнені дезінформації, наприклад, про втрати у Макіївці – союзники – новини України, Політика

Публічні заяви Росії сповнені дезінформації, як це було з повідомленням про кількість знищених окупантів після удару Сил оборони України у гуртожитку в Макіївці. Про це говориться у звіті британської розвідки вранці 28 січня.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За даними британців, Росія, швидше за все, втратила понад 300 людей внаслідок удару по розміщенню військ у Макіївці під Донецьком 1 січня 2023 року.

“За нашими оцінками, більшість із них, швидше за все, були вбиті або зникли безвісти, а не поранені”, – йдеться у звіті.

У британській розвідці зазначили, що після удару міністерство оборони Росії зробило рідкісний крок, публічно визнавши, що воно зазнало втрат, заявивши, що загинули 89 людей.

“Офіційні особи РФ, ймовірно, дійшли висновку, що уникати коментарів в умовах широко поширеної критики на адресу російського командування з приводу інциденту було неможливо”, – вважають у британській розвідці.

Наголошується, що різниця між числом жертв, визнаних РФ, і ймовірним справжнім загальним числом наголошує на повсюдній наявності дезінформації в публічних заявах Росії.

“Зазвичай це відбувається через поєднання навмисної брехні, санкціонованої вищим керівництвом, та передачі неточних звітів молодшими чиновниками, які прагнуть применшити свої недоліки в умовах російської культури “звинуватити і звільнити”, – резюмували британські розвідники.

Читайте також: Родичі знищених у Макіївці окупантів не вірять версії Міноборони РФ – ВВС

Наталія Медведєва

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post пацієнт із єдиним підтвердженим випадком мав середньо важкий стан — Ексклюзив ТСН — tsn.ua
Next post Іспанський суд посадив під варту пенсіонера, який розсилав листи з вибухівкою: що відомо