Президент МОК відреагував на готовність України бойкотувати Олімпіаду через участь росіян та білорусів – новини на УНН

КИЇВ. 28 січня. УНН. Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах висловився щодо можливого повернення російських спортсменів у світовий спорт та заявив, що місія МОК – “об’єднати всіх спортсменів з усього світу, це особливий символ Олімпіади”, а можливий бойкот України “не відповідає нашій місії”, повідомляє Spiegel, пише УНН.

Цитата

“Не відповідає цінностям і місії Олімпійської хартії – виключати спортсменів через їхній паспорт”, – сказав Бах у кулуарах чемпіонату світу з санного спорту в Оберхофі 27 січня. “Можливо, – сказав Бах, – російські та білоруські спортсмени могли б виступати під нейтральним прапором” на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

Місія Міжнародного олімпійського комітету – “об’єднати всіх спортсменів з усього світу, це особливий символ Олімпіади”, сказав Бах.

Можливий бойкот України, про який міністр спорту Вадим Гутцайт попереджав у Facebook, у даному випадку “не відповідає нашій місії. Ми знаємо точку зору України, яка не лише хоче ізолювати росію як державу, а й хоче повністю ізолювати всіх росіян”, сказав Бах.

Подробиці

Як зазначено, Бах неодноразово наголошував на потрійності підходу у розгляді теми України. Санкції проти росії, а саме відсутність ідентифікації, заборона на проведення міжнародних змагань на російській території та відсутність запрошення представників уряду, мають бути збережені, солідарність з українськими спортсменами залишається, але окремий спортсмен не повинен зазнавати дискримінації шляхом виключення, “навіть якщо країни перебувають у конфлікті “.

Загалом, однак, за словами Баха, повернення російських та білоруських спортсменів поки що “на стадії консультацій”.

Доповнення

Міністр спорту Вадим Гутцайт заявив, що Україна може відмовитися від участі в Олімпіаді-2024, яка має проходити в Парижі через допуск до змагань російських та білоруських спортсменів.

Так він відреагував на заяву МОК, у якій припустили, що росіяни та білоруси зможуть виступити на Олімпіаді у Парижі під нейтральним прапором.

Президент Володимир Зеленський розкритикував ініціативи МОК і підкреслив, що “будь-який нейтральний прапор російських спортсменів заплямований кров’ю”. Зеленський запросив голову МОК Томаса Баха, який намагається “витягнути у світовий спорт представників держави-терориста” до Бахмута.

Previous post посол у Франції назвав кількість обіцяних Заходом бойових машин — tsn.ua
Next post назвали – Ліма. Один день із зооволонтером на війні