Париж та Рим замовлять 700 ракет Aster-30 для ЗРК SAMP/T, який обіцяли Україні – l’Opinion – новини України, Політика

Франція та Італія замовлять 700 зенітних ракет Aster-30 для систем протиповітряної оборони SAMP/T (також відомих як Mamba). Саме таку систему ППО Париж та Рим обіцяють у найближчому майбутньому передати Україні. Про це повідомляє l’Opinion.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Як зазначається, ракети Aster-30 будуть замовлені у компанії MBDA на суму $2 млрд.

За даними l’Opinion, рішення про купівлю ракет Aster-30 було ухвалено під час візиту міністра збройних сил Франції Себастьяна Лекорню до Риму, де він зустрівся зі своїм італійським колегою Гвідо Кросетто.

Повідомляється, що вироблена компанією MBDA, Aster 30, можливо, є однією з найдосконаліших ракет класу “земля-повітря” у світі, порівнянною з американськими Patriot. Вона призначена для збивання бойових літаків і ракет, у тому числі деяких балістичних ракет.

Зазначається, що нове замовлення оформлюють у той час, коли Париж і Рим готуються поставити Україні систему Mamba і, отже, кілька ракет Aster-30.

Уточнюється, що зазвичай між подібним замовленням та його виконанням триває близько трьох років, але уряди Франції та Італії настійно рекомендують MBDA зробити все швидше.

ДОВІДКА. MBDA – європейська компанія, дочірня компанія Airbus, BAE Systems та Leonardo.
Надійшли на озброєння на початку 2010-х років, Айстра-30 є надзвуковою ракетою (4,5 Маха, або близько 5000 км/год), дальність дії якої становить більше 100 км. Її можна запускати або з корабля або з суші за допомогою системи Mamba.
Мамба – це ім’я, дане ВПС Франції комплексу ППО SAMP/T – Sol-Air Moyenne Portée/Terre.

Наталія Медведєва

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post “Інтуїція підказує, битимемося у 2025 році”: генерал ВПС США сказав офіцерам готуватися до бою з Китаєм – новини на УНН
Next post солодкі ідеї з попкорном — Укрaїнa — tsn.ua