Зеленський написав у міжнародні спортивні федерації через позицію МОК щодо росіян – новини України, Політика

Президент Володимир Зеленський звернувся до провідних міжнародних федерацій через намір Міжнародного олімпійського комітету розглянути допуск до змагань російських спортсменів. Про це він повідомив у вечірньому відеозверненні.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

“Сьогодні я продовжив наш марафон чесності, який маю повернути міжнародні спортивні структури до справжньої олімпійської принциповості”, – заявив Зеленський.

Він зазначив, що звернувся з листом до президентів провідних міжнародних спортивних федерацій із “простим та справедливим” закликом – визначитися з рішенням МОК, який, “на жаль, хоче відкрити спорт для пропагандистського впливу держави-терориста”.

“Якщо російські спортсмени з’являться на міжнародних змаганнях, це лише питання часу, коли вони почнуть виправдовувати агресію Росії та використати символіку терору. І це також питання часу, коли Кремль почне використовувати існуючу безпринципну “гнучкість” МОК, щоб казати, що світ згоден йти на поступки агресору”, – заявив Зеленський.

Він наголосив, що не можна ігнорувати, що щодня Росія продовжує свій терор.

  • Учора глава МОК Томас Бах заявив про намір розглянути допуск російських спортсменів, які дотримуються олімпійської хартії, тобто не підтримують війну в Україні. Він також сказав, що місія МОК – “збирати разом атлетів із усього світу, це особливий символ Олімпіади”.
  • Зеленський у відповідь на заяву Баха запросив його до Бахмута – щоб той зрозумів, що нейтральності не існує.

Читайте також: Куліба: МОК готовий розтоптати могили тисяч невинних людей, яких вбили та вбивають росіяни

Оксана Житнюк

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Обстріл Костянтинівки – Зеленський закликає західних партнерів надати далекобійні ракети — tsn.ua
Next post Україна готує аеродроми для винищувачів F-16