Справа Трухіна. Нардеп не прийшов до суду: він у відрядженні, адвокат просить не називати країну – новини України, Політика

Сьогодні Вищий антикорупційний суд не зміг розглянути справу нардепа Олександра Трухіна, якого звинувачують у спробі підкупу поліцейських на місці ДТП, оскільки депутат не з’явився на засіданні – за кордоном. Трансляція із зали суду велася у YouTube.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Адвокат Трухіна сказав, що його підзахисний зараз перебуває у відрядженні за кордоном. При цьому, зазначивши, що в залі знаходиться преса, адвокат під час передачі судді відповідних документів попросив не озвучувати країну, в якій зараз перебуває Трухін.

Він пояснив це тим, що відрядження Трухіна нібито пов’язане зі зміцненням обороноздатності України.

Захисник Трухіна сказав, що відрядження розпочалося сьогодні, 30 січня, і триватиме до 12 лютого. Суд запитав про розпорядження чи наказ про відрядження, але адвокат сказав, що цього в нього немає.

“Може, буде пізніше. Або на наступне засідання ми надамо”, – сказав адвокат.

Прокурор спеціалізованої антикорупційної прокуратури Денис Демків висловив упевненість у тому, що Трухін відсутній з поважної причини: “Я впевнений, що для переговорів щодо отримання будь-якої зброї чи ще чогось такого офіційного запрошення ніхто ніколи не відправить”.

ВАКС переніс засідання суду на 15 лютого.

У Центрі протидії корупції повідомляють, що на початку січня Трухін теж не прийшов до суду, бо нібито хворів та був на лікарняному.

“Раніше Трухін був помічений на фото з місця передачі Україні тіл загиблих добровольців. Потім займався розвантаженням гуманітарки в Херсоні. У квітні 2022 року Трухін заснував благодійний фонд свого імені, який має 18 передплатників у телеграмі”, – повідомляють у ЦПД.

Оксана Житнюк

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Банкір Олена Шевцова назвала надійні інструменти для збереження заощаджень від інфляції – новини на УНН
Next post Генсек НАТО підтвердив, що Північна Корея постачала ракети «ПВК Вагнера»