Генсек НАТО: Ми бачимо, що Путін готується до нової війни в Україні та вірить у свою перемогу – новини України, Політика

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг не бачить ознак того, що російський диктатор Володимир Путін відмовиться від своїх загарбницьких цілей і прогнозує, що РФ знову спробує отримати контроль над Україною. Про це він сказав під час візиту до Південної Кореї, повідомляє прес-служба НАТО.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

“Ми не бачимо жодних ознак того, що президент Путін і влада в Москві готуються до миру. Ми бачимо протилежне. Ми бачимо, що вони готуються до нової війни, що вони мобілізують більше солдатів, понад 200 000 людей, а можливо навіть більше” – сказав Столтенберг.

Також, за його словами, росіяни активно набувають нової зброї, нарощують власне виробництво та купують озброєння в інших авторитарних держав.

“І найголовніше, ми не бачимо жодних ознак того, що президент Путін змінив свою спільну мету цього вторгнення, яка полягає в тому, щоб контролювати сусіда, контролювати Україну. Отже, поки це так, ми маємо бути готовими до довгого шляху”, – сказав генсек НАТО.

Він підкреслив, що результати можливих переговорів у майбутньому нерозривно пов’язані з результатами на полі бою, але поки що Путін вірить, що може перемогти на полі бою, він не сяде за стіл переговорів.

“Так що парадокс у тому, що насправді військова підтримка України – це найкращий спосіб досягти мирного переговорного рішення у війні”, – сказав Столтенберг.

Оксана Житнюк

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Міноборони РФ вирішило споряджати добровольців і забезпечувати їх військовою технікою
Next post Федерація тенісу після Australian Open закликала ізолювати спортсменів із РФ та Білорусі – Новини України, Спорт