Україна не може захиститися від іранських балістичних ракет – Ігнат – новини на УНН

КИЇВ. 30 січня. УНН. Якщо Росія отримає іранські балістичні ракети для використання у війні в Україні, українські ВПС не мають засобів для захисту від них, інформує УНН.

Цитата

«Росія, як і раніше, готова отримувати БПЛА і ракети Fateh і Zolfaghar з Ірану. Це балістичні ракети. Ми не маємо коштів, щоб перемогти їх», – заявив у понеділок в ефірі українського телебачення представник командування ВПС Юрій Ігнат.

«Росія має ракети типу «Кинжал», які завдають ударів по балістичній траєкторії», – додав спікер. «У них є ракети Х-22, які б’ють балістичною траєкторією, є ракети С-300 і С-400, які б’ють балістичною траєкторією. Це виклики та погрози, з якими ми стикаємося зараз».

Гнат додав, що для «перемоги над балістичними загрозами» Україні потрібні системи ППО, такі як американська Patriot PAC-3 останнього покоління та SAMP/T французького виробництва (Sol-Air Moyenne Portée/Terrestre).

Доповнення

На листопад Іран готувався відправити Росії близько 1000 одиниць зброї, у тому числі балістичні ракети малої дальності класу «земля-земля» та додаткові ударні безпілотники.

У жовтні агентство Reuters із посиланням на двох іранських офіційних осіб та двох іранських дипломатів повідомило, що Тегеран пообіцяв надати росії цю зброю.

“Росіяни запросили додаткові безпілотники та іранські балістичні ракети з підвищеною точністю, зокрема ракети сімейства Fateh і Zolfaghar”, – сказав Reuters джерело.

У листопаді уряд Ірану визнав, що за кілька місяців до початку вторгнення в Україну він направив Росії обмежену кількість безпілотників, але заперечував постачання військової техніки.

Previous post хто стоїть за численними вибухами на військових заводах — Ексклюзив ТСН — tsn.ua
Next post Російські спортсмени не можуть брати участь в Олімпіаді під жодним прапором. Вони заплямовані кров’ю українців