Підозру отримали два члени терористичної організації ДНР – новини України, Політика

За матеріалами СБУ підозру отримали двоє учасників терористичної організації ДНР, яких там називали “міністрами”. Вони сприяли захопленню та присвоєнню російськими окупантами українських шахт та лікарень. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Служба безпеки зібрала докази провини ще двох керівників окупаційних органів у тимчасово захоплених районах Донецької та Запорізької областей.

Один із зловмисників – громадянин Росії, колишній міністр енергетики та житлово-комунального господарства Нижегородської області.

У липні минулого року за вказівкою Москви його призначили головою створеного окупантами “міністерства вугілля та енергетики” терористичної організації ДНР. На цій посаді він виконував завдання Кремля щодо перенастроювання паливно-енергетичного комплексу регіону під потреби країни-агресора.

Саме за його дорученням було налагоджено регулярне вивезення промислових обсягів українського вугілля до РФ. Також він розробив програму ліквідації майже 90% шахт Донбасу. Наразі готується до “приватизації” та передачі підсанкційним російським олігархам три шахтоуправління на захопленій частині регіону.

Росіянину повідомили про підозру у зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України.

Ще одним зловмисником є ​​колишній “міністр охорони здоров’я днр”, який входить до керівного складу окупаційної адміністрації Мелітополя.

Там його було призначено керівником підконтрольного РФ “департаменту охорони здоров’я Запорізької області”. У цьому “кріслі” виконує завдання кремлівського режиму щодо переформатування медичної галузі регіону під потреби російських окупаційних угруповань.

За його вказівкою, місцеві лікарні були переобладнані у військові госпіталі для прийому поранених загарбників.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився колишній заступник начальника одного з управлінь Донецької облдержадміністрації, який у 2014 році приєднався до терористів на сході України.

Після повномасштабного вторгнення його “перевели” до окупаційних органів захопленої частини Запорізької області.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру у добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території.

Обидва зловмисники ховаються на тимчасово окупованій території півдня та сходу України.

“Проте СБУ знає про місця їх перебування та проводить заходи щодо притягнення до відповідальності”, – йдеться у повідомленні.

Підозру отримали два члени терористичної організації ДНР

Читайте також: СБУ заявила про викриття “агента ФСБ”, яке проникло до ЗСУ — відео затримання

Вадим Ребрина

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Азербайджан просить Міжнародний суд зобов’язати Вірменію допомогти у розмінуванні Карабаху – новини на УНН
Next post НКРЕКУ поводиться аморально, коли штрафує енергетиків за відключення після обстрілів – нардеп Кучеренко