Зеленський: Поразка Росії у війні – це забезпечення надійного та довгострокового світу – новини України, Політика

Президент Володимир Зеленський заявив, що поразка Росії у війні проти України забезпечить надійний та довгостроковий світ. Про це він сказав у вечірньому зверненні до нації.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За його словами, 31 січня він провів кілька нарад із військовими та керівництвом розвідки, щоб опрацювати ситуацію на всіх оперативних напрямках та підготується до спроби реваншу Росії.

Він зазначив, що Сили оборони України, військово-політичне керівництво та союзники роблять все, щоб Росія не змогла досягти успіху.

“Поразка Росії зробить безальтернативним надійний та довгостроковий світ”, – сказав глава держави.

Також Зеленський анонсував нові кадрові чистки у владі найближчим часом.

“Будуть рішення. Тим у системі, хто не відповідає принциповим вимогам держави та суспільства, не варто засиджуватися у кріслах”, – заявив він.

Щодо саміту Україна-ЄС, який проходитиме на початку лютого, Зеленський сказав, що країна має прогрес у питанні вступу до Європейського союзу, незважаючи на повномасштабну війну.

  • Головнокомандувач Збройних сил Литви Вальдемарас Рупшис заявив, що Росія веде тотальну війну проти України і готується до нової хвилі наступу.
  • Також Зеленський заявив, що Росія прагне реваншу на полі бою.
  • В Інституті вивчення війни (ISW) заявляють, що західні, українські та російські джерела продовжують зазначати, що Росія готується до неминучого наступу.

Читайте також: Захід сумнівається, що РФ досягне успіху при настанні навесні. Причина – мобілізовані

Дмитро Гриниченко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post “Дайте нам крила нашої перемоги!” Стефанчук із трибуни Національних зборів Франції закликав дати Україні літаки
Next post Міністр оборони Франції назвав три критерії для надання Україні винищувачів – новини на УНН