Шмигаль повідомив, чого очікує від саміту Україна-ЄС – новини на УНН

КИЇВ. 31 січня. УНН. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду повідомив, що очікує отримати проміжну позитивну оцінку щодо її зусиль щодо інтеграції ЄС на саміті Україна-ЄС, який відбудеться у Києві 3 лютого, передає УНН.

Подробиці

За словами Шмигаля, уряд планує сформувати детальну дорожню карту, як “максимально швидко та успішно” пройти євроінтеграційний шлях – від оцінки роботи, яку провели у Києві після набуття статусу кандидата, до початку предметних переговорів про вступ України до ЄС.

Також на порядку денному саміту будуть питання секторальної інтеграції української економіки до європейського простору. Україна хоче отримати довгостроковий доступ усіх українських товарів на ринок ЄС без квот та мит, наголосив прем’єр. Він додав, що чиновники також сподіваються на прогрес у питанні приєднання України до Єдиної зони платежів у євро (SEPA) та у приєднанні до Єдиного роумінгового простору. Крім цього, на порядку денному залишається питання “промислового безвізу”.

Шмигаль зазначив, що важливими також будуть дискусії щодо фінансової допомоги Україні для швидкого відновлення енергетики, інфраструктури та пошкодженого житла.

Цитата

“Те, що цей саміт пройде саме в Києві – це потужний сигнал і партнерам, і ворогам. Партнерам – про те, що Європа вірить у перемогу України та сприяє нашому швидкому руху до вступу до ЄС. Ворогам – це сигнал про марність їхніх зусиль внести розбрат у коаліцію підтримки України та зупинити нашу євроатлантичну інтеграцію”, – зазначив прем’єр.

Нагадаємо

Політолог Григорій Перепелиця у коментарі УНН розповів, що за результатами проведення саміту Україна-ЄС варто розраховувати на економічну підтримку та певні соціальні інтеграції.

Previous post Вірю у “літачну коаліцію”. Але спочатку має бути лідер, тому я у Франції
Next post Військові втрати з обох сторін у війні становлять близько 200 000 осіб – західний чиновник – новини на УНН