Білорусь навряд чи буде задіяна у наступі РФ. Загрози для Києва не видно — CNN – новини України, Політика

Російські окупанти навряд чи задіяють Білорусь та її територію за майбутнього наступу в Україні. Про це повідомив канал CNN з посиланням на низку неназваних західних офіційних осіб.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За словами чиновників, Росія навряд чи використовує Білорусь для початку наступу найближчими місяцями.

Вони зазначають, що режим Олександра Лукашенка надає росіянам тренувальні полігони для окупаційних військ, щоби проводити їхнє навчання та направляти до України.

“Ми бачимо російські війська в Білорусі. Ми не бачимо, щоб вони були розгорнуті на кордоні, і на даний момент у них немає таких можливостей у галузі логістики, щоб проектувати та загрожувати Києву”, – кажуть на Заході.

Чиновники заявили, що присутність військ РФ у Білорусі змушує Україну розміщувати свої війська на північному напрямку, щоб нівелювати ризики.

“Вкрай малоймовірно, що Білорусь буде віссю наступу в наступні кілька місяців”, – наголосили офіційні особи.

  • 16 січня в Білорусі розпочалися спільні навчання авіації цієї країни та їхніх союзників із ВКС Росії.
  • Україна не фіксує збільшення угруповання російських та білоруських військ у безпосередній близькості від українського кордону, але Сили оборони перебувають у постійній готовності, запевнив голова ДПСУ Дейнеко.
  • У ГУР заявили, що російському диктатору Володимиру Путіну вигідно нагнітати ситуацію з Білоруссю та нібито загрозою її приєднання до війни проти України, проте навіть Лукашенко вже “не дуже грає в це”.

Читайте також: Лукашенко заявив, що Україна пропонувала йому “пакт про ненапад”. Зеленський відповів

Дмитро Гриниченко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Військові втрати з обох сторін у війні становлять близько 200 000 осіб – західний чиновник – новини на УНН
Next post Не хоче опинитися на боці переможеного: WP – про позицію Китаю щодо України