Американська DFC виділить 250 млн доларів на підтримку українського бізнесу – Шмигаль – новини на УНН

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) виділить 250 мільйонів доларів на підтримку малого та середнього бізнесу в Україні. Про це під час засідання Кабінету Міністрів України повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, інформує УНН.

Цитата

“Підтримка українського бізнесу – один із п’яти пріоритетів швидкого відновлення. Для цього ми виділяємо і кошти державного бюджету, і шукаємо ресурси від міжнародних партнерів. Сьогодні ми домовилися з Американською корпорацією з фінансування міжнародного розвитку про те, що вона залучить 250 млн доларів на підтримку малого та середнього бізнесу в Україні”, – розповів глава уряду.

Подробиці

За словами Шмигаля, Україна працює з партнерами, щоб “вже зараз” повернути іноземні інвестиції в країну та заохотити приватний сектор брати участь у проектах відновлення. Він зазначив, що для цього чиновники проводять дерегуляцію, приватизацію, а також готують проекти державно-приватного партнерства, переводять послуги до “цифри”, впроваджують податкові пільги для інвесторів.

“Будуємо вільний економічний простір, де інвестор почуватиметься комфортно. Адже приватний сектор – це основа нашої економіки, і він стане ключовим елементом відновлення України після війни”, – сказав прем’єр.

Нагадаємо

У п’ятницю, 27 січня, Кабмін ухвалив законопроект, в якому запропоновано повернути підприємства на систему оподаткування, що діяла до введення пільгового режиму в 2%, за умови припинення або скасування військового стану, але не пізніше 1 липня цього року.

Previous post “Коли замерзне пекло”, але зараз ми маємо розпочати процес прийняття України до Альянсу.
Next post “Динамо” продало Забарного у “Борнмут”. За даними інсайдерів, його оцінили дорожче, ніж свого часу Шевченко та Ярмоленко