Данилов: РФ готується до максимальної ескалації, не виключаємо нічого у найближчі 2-3 тижні – новини України, Політика

Росія готується “до максимальної ескалації”, збирає всі можливі сили, і тому найважчі бої ще попереду, а наступні кілька місяців будуть вирішальними у визначенні ходу війни. Саме тому, сказав Sky News секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данилов, у Києві “не виключають “ніяких сценаріїв у найближчі два-три тижні”, і закликають союзників направити ЗСУ якнайбільше озброєнь/боєприпасів, і швидше”.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

У розмові з британським каналом він повідомив, що очікує, що приблизно половина з більш ніж 320 тисяч мобілізованих росіян буде задіяна у другій хвилі наступу.

“Ми пройшли через великий складний період, але я розумію, що основні бої ще попереду, і вони відбудуться цього року протягом двох-трьох місяців. Це будуть визначальні місяці у війні”, – сказав Данилов.

Як висловився секретар РНБО, зараз “хороша буде будь-яка допомога”, зокрема, наприклад, бойові літаки Royal Air Force Typhoon з Великобританії та винищувачі інших партнерів.

Читайте також: Генсек НАТО звернувся до Заходу: Бажаєте миру завтра – терміново дайте Україні все, що є

“Було б чудово, якби це були реактивні “Тайфуни”. F-16 теж гарні”, – зазначив він.

Данилов повідомив британцям, що “не виключено”, що російський диктатор Володимир Путін спробує ще раз атакувати з півночі, півдня та сходу, як це сталося 24 лютого 2022 року.

Українська розвідка при цьому поки не бачить ознак, що це станеться з півночі у напрямку заходу України чи знову Києва, а якщо й станеться, то буде чимось більшим, ніж маневром, що відволікає.

  • 31 січня голова військової розвідки Буданов сказав WP, що ядерного удару Росії не буде, а Крим повернеться додому, фактично підтвердивши здебільшого прогноз на 2023 рік.
  • Reuters повідомило в ніч на 1 лютого, що у новому постачанні із США Україні передадуть зброю більшої дальності.
  • Захід сумнівається, що РФ досягне успіху при настанні навесні. Причина – мобілізовані.

Читайте також: Наступ неминуче: що готує російсько-українська війна у лютому

Євген Пилипенко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Росія припинила постачання нафти країнам, які ввели ціну
Next post Скільки коштують квартири у Києві 2023