Британська розвідка аналізує, навіщо РФ витрачає дефіцитні боєприпаси на обстріл Херсона – новини України, Політика

Російські окупанти продовжують обстрілювати Херсон і прибережні райони правого берега Дніпра в області, витрачаючи боєприпаси, запас яких досить виснажений. У британській розвідці проаналізували причини таких дій Росії. Про це йдеться у черговому звіт спеціальні служби.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Британські розвідники зазначають, що останніми днями сталися, ймовірно, з одного з найінтенсивніших обстрілів уздовж річки Дніпро на півдні України. Це включало артилерійський обстріл Херсона, що триває, російськими військами.

Союзники нагадали, що 29 січня місцева влада повідомила про загибель ще трьох мирних жителів у Херсоні, а два іноземні судна, пришвартовані до річки, отримали пошкодження, що призвело до розливу нафти.

“Херсон залишається найбільшим обстрілюваним великим українським містом за межами Донбасу. Точне обґрунтування витрачання Росією своїх виснажених запасів боєприпасів тут неясно”, – йдеться у звіті.

На думку британської розвідки, російські окупанти, ймовірно, частково прагнуть знизити моральний дух громадянського населення, а також стримати будь-які українські контратаки через річку Дніпро.

Читайте також: Херсон: Росіяни активізували диверсантів на Дніпрі, ЗСУ знищили п’ять човнів за добу

Наталія Медведєва

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post “Коли росіяни прийдуть на колінах – везіть їх до Переяслава”: Дуда про розмову з Зеленським – новини на УНН
Next post в ISW дали новий прогноз щодо просування військ на фронті — tsn.ua