Вибраний президент Чехії: Україну треба приймати до НАТО відразу після закінчення війни – новини на УНН

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Обраний президент Чехії Петро Павло заявив в інтерв’ю ВВС, що Україну треба брати до складу НАТО відразу після закінчення війни. УНН.

Цитата

Павло заявив ВВС, що Україна має отримати дозвіл на вступ до НАТО, “як тільки закінчиться війна”.

Павло, генерал НАТО у відставці, заявив, що Україна “морально і практично готова” приєднатися до західного альянсу після закінчення конфлікту.

“Українські військові, ймовірно, будуть найдосвідченішими військовими в Європі. Україна заслуговує на те, щоб бути частиною спільноти демократичних країн”, – сказав чеський лідер.

“Включаючи НАТО?” – запитав журналіст, на що Павло відповів: “Я вважаю, що вони дійсно на це заслуговують”.

Подробиці

У своєму першому інтерв’ю світовій пресі після обрання президентом Павло заявив, що для нього відправлення західних винищувачів, таких як F-16, “не табу”, але він не впевнений, що вони можуть бути доставлені у терміни, які можуть бути корисними для Києва.

Він не виключив можливості дипломатичного вирішення конфлікту, але, за його словами, ключ до такого рішення в руках Росії, а жодних ознак її зацікавленості немає.

“Якщо є хоч найменший шанс на мирні переговори, давайте підтримаємо їх. Але з російського боку жодних ознак цього немає, – сказав Павло. – Що треба сказати, так це те, що закінчення війни повністю в руках Росії. Достатньо одного рішення президента путіна вивести свої війська з України, і війну закінчено”.

Доповнення

Раніше президент США Джо Байден виключив можливість постачання винищувачів, проте президент Франції Еммануель Макрон не вважає перспективу постачання F-16 неможливою.

Previous post СБУ заявляє про докази співпраці експрезидента «Мотор Січі» з бойовиками «ДНР»
Next post Бен Аффлек насмішив блаженним виразом обличчя під час зустрічі з бойфрендом ексдружини Дженніфер Гарнер: фото