Україна не має іншого виходу, ніж повністю звільнити свою територію – посол – новини на УНН

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Посол України в Німеччині Олексій Макєєв, коментуючи побоювання, що спроба повернути Крим може призвести до небезпечної ескалації, заявив, що Україна не має іншого виходу, ніж повністю звільнити свої території, включаючи півострів. Про це повідомляє УНН із посиланням на інтерв’ю дипломата для DW.

Подробиці

Макєєв заявив, що Україні важливо не лише відновлення суверенітету згідно з міжнародно визнаними кордонами, а й звільнити українців на окупованих територіях. Він додав, що про звірства російських загарбників можна дізнатися лише після звільнення територій, тому “важливо зупинити російську агресію та витіснити росіян з усіх окупованих територій, зокрема з Криму”.

Дипломат наголосив, що Україні та міжнародним партнерам не потрібно “турбуватися” про те, що важливо для російського диктатора володимира путіна або для росіян та кремля. Макєєв нагадав, що росія здійснила акт агресії ще в 2014 році, і тоді світ “намагався вплинути” на президента Росії за допомогою санкцій, обмеження його міжнародної діяльності, ізоляції країни-агресора.

“Але це не спрацювало, і путін пішов далі і почав широкомасштабну війну в Європі в 21-му столітті. Отже, в наших інтересах та в інтересах усіх наших міжнародних партнерів зупинити цю агресивну війну з боку Росії та допомогти Україні виграти цю війну”, – зазначив він.

За його словами, українська влада розуміє занепокоєння з боку партнерів та веде поглиблений діалог та переговори з ними щодо планування та пояснення наступних кроків.

Цитата

“Ми маємо повну підтримку всіх міжнародних партнерів, і всі знають, що саме Україна визначає, коли має закінчитися ця війна. І мій президент, Збройні сили України і народ України не мають іншого виходу, ніж повністю звільнити українську територію і витіснити російські сили назад у росію з півдня та сходу України та з Криму”, – підсумував він.

Нагадаємо

Колишній командувач армії США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес заявив, що новий етап війни може перенести боротьбу на територію, життєво важливу для російського військового потенціалу в Україні і яку цінує російський президент володимир путін — крим.

Previous post Байден змінив свою категоричність у питанні постачанні Україні винищувачів — Ексклюзив ТСН — tsn.ua
Next post Відео з лікарні у Тбілісі в суді перервали, тільки-но Саакашвілі показав виснажене тіло – новини України, Світ