“Помітні кроки вперед”: голова Єврокомісії зустрілася із Зеленським та оцінила просування України на шляху до ЄС – новини на УНН

КИЇВ. 2 лютий. УНН. Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн зустрілася у Києві з Президентом України Володимиром Зеленським, за підсумками пообіцяла економічну підтримку та позитивно оцінила кроки України на шляху до ЄС. Про це вона повідомила у Twitter, пише УНН.

Цитата

“Шановний Володимире Зеленському, поки українці борються за наші спільні цінності, ми підтримуємо вашу економічну безпеку. На сьогоднішній день наша підтримка ЄС становить 50 мільярдів євро. Ми з вами в цьому надовго”, – написала Урсула фон дер Ляйєн.

І додала: “Ваша рішучість просуватися вперед на вашому європейському шляху дивовижна. Ви робите помітні кроки вперед, виконуючи наші рекомендації, і водночас боретеся з вторгненням. Ми й надалі підтримуватимемо ваші зусилля щодо досягнення подальшого прогресу”.

Доповнення

На початку січня Україна та ЄС оголосили, що 3 лютого Президент України Володимир Зеленський зустрінеться з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн та головою Євроради Шарлем Мішелем.

Понад десяток єврокомісарів хотіли провести переговори з представниками уряду у Києві безпосередньо перед самітом Україна-ЄС у лютому.

На найвищому рівні вирішуватиметься питання фінансової та військової підтримки України. Україна на саміті сподівається домогтися “суттєвого стрибка вперед”, особливо у конкретних галузях – угода про “промислове безвіз”; призупинення дії мит на український експорт ще на рік; та “активний прогрес” у приєднанні до схеми платежів SEPA (Єдина зона платежів у євро) та включенні України до зони мобільного роумінгу ЄС. А також щодо просування України на шляху до членства в ЄС.

ЗМІ повідомляли, що ЄС за підсумками саміту похвалить Україну за прогрес у реформах, але навряд чи ухвалить рішення про швидкий вступ.

Previous post ПриватБанк завершив 2022 рік із чистим прибутком 30,25 млрд грн – Новини України, Банки
Next post ДБР заявляє про затримання підприємців, які продавали яйця по 17 гривень