МВС почало формувати штурмові бригади “Гвардія наступу” – новини України, Політика

Міністерство внутрішніх справ почало формувати штурмові бригади “Гвардія наступу”, до яких можуть вступати добровольці для зміцнення Сил оборони та звільнення тимчасово окупованих територій. Про це в ефірі телемарафону заявив виконувач обов’язків глави МВС Ігор Клименко.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Він заявив, що зараз починається новий етап війни – етап, коли Україні час деокупувати від росіян свої території.

“Рішення створити штурмові бригади було прийнято нашими працівниками, у яких достатньо люті, щоб бити ворога. Багато наших військовослужбовців, які захищали і захищають нашу країну, вийшли з ініціативою набрати людей у ​​такі підрозділи. Тому було ухвалено рішення, що всіх бажаючих, хто є патріотом” , втратив удома чи рідних через війну, об’єднати у такі бригади”, – сказав Клименко.

Він наголосив, що формування підрозділів уже розпочалося. “Костяк” складатимуть поліцейські, прикордонники, нацгвардійці.

“Насамперед це люди, які пройшли горнило 2014-2015 років, частина яких воювала вже й у 2022 році. Частину з них поранено. Підрозділи складатимуться виключно із добровольців”, – зазначив Клименко.

Щоб приєднатися до “Гвардії наступу”потрібно подати анкету на сайті storm.mvs.gov.ua, де представлені всі бригади, що комплектуються. Можна вибрати бригаду, де хоче служити людина. Або інший варіант – зателефонувати на гарячу лінію (080 010 00 20), де можна проконсультуватися та дізнатися, куди прийти. Також можна подати анкету через Центри надання адміністративних послуг, перелік ЦНАПів є на сайті.

Записатися можна онлайн, заповнивши анкету, і протягом години передзвонить оператор і скаже, до якого рекрутингового пункту прийти, їх Україною вже понад 140. Адреси цих пунктів є на сайті МВС.

На сайті “Гвардії наступу” сказано, що основа нових бригад – офіцери та солдати, які мають великий бойовий досвід. Добровольцям пропонують приєднатися до штурмових бригад МВС, які звільнятимуть Донецьк, Луганськ та інші тимчасово окуповані території разом із Кримом.

Чи вистачить сил для нової оборони Києва, залежить від того, що зберуть у Білорусі – Павлюк

Оксана Житнюк

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Як записатися до штурмової бригади Гвардія наступу
Next post водій маршрутки виганяв матір загиблого захисника України — Львів — tsn.ua