Видача повісток на вулиці та в магазинах не заборонена: не всі сидять удома та чекають – полковник – новини України, Політика

Вручення повісток у громадських місцях не суперечить українському законодавству, і такі методи пов’язані з тим, що військовозобов’язані можуть бути зареєстровані в одному місці, а проживати в іншому. Про це під час брифінгу у п’ятницю в Military Media Center сказав начальник Печерського територіального центру комплектування та соцпідтримки полковник Сергій Калугін.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Журналістка запитала Калугіна, наскільки законним є вручення повісток у магазинах, громадському транспорті та інших місцях поза місцем реєстрації.

“Можу сказати, що це не заборонено – вручати повістки [в общественных местах]. Чесно скажу: як приклад, не всі військовозобов’язані сидять удома та чекають під дверима, коли до них хтось прийде та вручить їм повістку”, – сказав Калугін.

Він нагадав про ст. 65 Конституції, яка свідчить, що захист держави та територіальної цілісності є почесним обов’язком кожного громадянина України, тому, як він вважає, всі військовозобов’язані на сьогоднішній день вже мали самі з’явитися до територіальних центрів комплектування та соцпідтримки, надати свої дані, пройти медкомісію та розпочати проходити службу у лавах ЗСУ у разі придатності.

Він ще раз наголосив, що закон України не забороняє видавати повістки у громадських місцях – не всі сидять вдома і не всі дотримуються правил військового обліку. Людина може бути зареєстрована в одному місці, а жити в іншому, наголосив полковник.

“Я не вважаю, що вручення повісток – це метод покарання”, – додав він.

Читайте також: Командування ЗСУ роз’яснило, як бути, якщо людина має броню, а їй вручили повістку

Оксана Житнюк

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post “Любимо займатися спортом”. Цимбалюк розповів, хто познайомив його з ресторатором Готочкіною і як починався їхній роман
Next post СБУ заявила про викриття «масштабних схем» розкрадання коштів на харчуванні військових