Рада звернеться до міжнародних організацій щодо стану Міхеїла Саакашвілі – новини на УНН

КИЇВ. 3 лютого. УНН. У Верховній Раді зареєстровано проект Постанови № 8417 про звернення до міжнародних організацій щодо негайного переведення громадянина України Міхеїла Саакашвілі на лікування за кордон. УНН із посиланням на прес-службу партії “Слуга народу”.

Подробиці

Повідомляється, що Україна звернеться до Грузії, Європарламента, Ради ЄС, Єврокомісії, ПАРЄ та парламентів держав-членів ЄС.

Цитата

“Судово-експертна комісія за участю грузинських та міжнародних експертів підтвердила критичний стан здоров’я Міхеїла Саакашвілі, і ми не можемо на це не реагувати. Тому ми маємо намір звернутися до міжнародних організацій та Грузії для того, щоб екс-президенту цієї країни та українському громадянину Саакашвілі дозволили лікування за кордоном”, – заявила голова політичної партії “Слуга народу” Олена Шуляк.

Доповнення

Міністерство закордонних справ України закликало грузинську владу негайно припинити знущатися з колишнього президента країни Міхеїла Саакашвілі в ув’язненні і передати його Україні.

Нагадаємо

Саакашвілі, який після закінчення свого президентського терміну в Грузії жив і працював в Україні, таємно повернувся до Грузії незадовго до першого туру муніципальних виборів восени 2021 року, після чого був затриманий і ув’язнений.

Стан здоров’я політика сильно погіршився після двох голодувань. Саакашвілі під охороною у тбіліській клініці “Вівамед” із травня.

За даними ЗМІ, ув’язненого третього президента Грузії Михайла Саакашвілі, який перебуває у клініці “Вівамед”, переводять у реанімацію.

Previous post Ідеї для бізнесу в Україні — Вікно — tsn.ua
Next post снайпери Аксьонова з гвинтівками Лобаєва