Лідери ЄС: Україна досить швидко просувається євроінтеграційним шляхом – новини України, Політика

У Києві триває саміт Україна – ЄС, європейські лідери висловлюють підтримку та відзначають швидкий прогрес української держави на євроінтеграційному шляху. Про це йдеться у репортажі, опублікованому Офісом президента.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Як зазначається, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна завершує виконання семи рекомендацій Європейської комісії щодо набуття статусу кандидата на вступ до ЄС.

Президент Європейської ради Шарль Мішель зазначив, що головна мета цього саміту – відправити меседж українській державі та народу про єдність, а також про майбутнє України до ЄС.

Мішель підкреслив, що Україна досить швидко просувається євроінтеграційним шляхом.

“Ви можете покластися на нас. Ми підтримуватимемо ваші зусилля. І Європейська рада тут якраз для того, щоб регулярно аналізувати, що потрібно зробити шляхом до вступу”, – зазначив президент Євроради.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн позитивно відзначила прогрес, досягнутий Україною у виконанні рекомендацій ЄК, та висловила надію на подальший швидкий рух уперед.

“Сьогодні звуки повітряної тривоги нагадують нам про те, що ви протистоїте брутальному агресору. Але той факт, що під час цієї війни ми тут все ж таки зібралися і обговорюємо майбутнє України, демонструє, що ми значно сильніші за цього агресора. І так і буде”, – Заявила фон дер Ляйєн.

Читайте також: До Києва приїхало керівництво ЄС. 10 головних заяв фон дер Ляйєн про Україну майбутнього

Наталія Медведєва

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Посадовців Міноборони викрили на розкраданні бюджетних грошей під час будівництва казарм для військових
Next post СБУ оголосила про підозру екскерівнику Херсонської ОВА Лагуті