Зеленський закликав запровадити санкції проти “Росатому” за ядерний шантаж Росії – новини на УНН

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Президент Володимир Зеленський закликав партнерів запровадити санкції проти “Росатому” та його керівництва за ядерний шантаж росії та незаконні дії щодо працівників Запорізької АЕС. Про це він заявив під час прес-конференції за підсумками саміту Україна-ЄС, передає кореспондент УНН.

Подробиці

Глава держави наголосив, що російські окупаційні сили захопили українську ЗАЕС, а ракетні атаки росіян викликали катастрофічну ситуацію в енергетичній системі України і унеможливили експорт нашої електрики до Європи.

Цитата

“Вони захопили шість ядерних блоків. Вони захопили наших людей. Вони захопили керівництво цієї станції. Це таке сучасне рабство російською мовою – ось що там відбувається. Вони не відпускають цих спеціалістів, змушують їх змінювати громадянство. Вони беруть їхніх дітей у заручники та відправляють на територію російської федерації. Так сталося із деякими працівниками саме цієї станції. І ми розуміємо, хто керує ядерною енергетикою в Росії. І тут є всі докази, ці люди приїжджали на цю атомну станцію – це Росатом, – зазначив Зеленський.

На переконання Президента, через ядерний шантаж росії та незаконні дії щодо працівників ЗАЕС необхідно застосувати міжнародні санкції щодо керівництва «Росатому».

Доповнення

Депутати Європарламенту ухвалили резолюцію, в якій закликали Євросоюз прискорити ухвалення десятого пакету санкцій проти росії. До нього просять включити «Лукойл» та «Росатом», а також негайне та повне ембарго на імпорт ЄС викопного палива та урану з Росії.

Previous post Країни ЄС та G7 вводять стелю цін на російські нафтопродукти
Next post «Є розуміння, що почати переговори про членство України у ЄС можна цього року» – Зеленський